Blusmiddelen

Wat houdt het in?

Brandblusmiddelen zijn er in vele soorten en maten, maar wat is nu goed?
Over het algemeen is de gedachten van velen dat de blusmiddelen rood van kleur zijn en blussen! Uiteraard klopt dit, maar er zijn tal van aspecten die een blusmiddel goed of minder goed maken, het start allemaal met een goed onderbouwd advies!

Wij zijn altijd benieuwd naar waar u een blusmiddel wilt hangen, welke activiteiten zich er afspelen en de omvang van de ruimte… deze informatie is van belang om te kunnen adviseren welk soort blusmiddel het beste aansluit bij de activiteiten en welk soort stoffen er zich bevinden. Maar de omvang is net zo belangrijk om te kunnen kijken of u aan 1 of meerdere blusmiddelen voldoende heeft. Tevens moeten deze blusmiddelen goed te hanteren zijn en moeten zij voldoende capaciteit bieden (blusrating).

Daarnaast zijn er tal van verschillen in opbouw en materiaalgebruik bij brandblusmiddelen. Denk hierbij aan permanente druk, een patroon, aluminium/ koper of kunststof onderdelen, fluorvrij schuim, AFFF, soort poeder etc.

Welk blusmiddel heeft u nodig?

Klasse A                 :                Vaste stoffen (Hout, papier, textiel etc.)
Klasse B                 :                Vloeistoffen (Benzine, olie, Diesel etc.)
Klasse C                 :                Gassen (propaan, Butaan etc.)
Klasse D                 :                Metalen (Metaal, Aluminium etc.)
Klasse F                  :                Hete oliën en vetten (Frituurvet, olie etc.)
         
 * Klasse E:            Deze brandklasse bestaat niet meer, dit was voorheen Elektriciteit,
elektriciteit op zich brand niet, dit is altijd een mantel, bepakking of omhulsel, deze valt dan in klasse A, smelt dit dan spreekt men over klasse B, dit is te vergelijken met een kaars…een kaars is een vaste stof (klasse A) steek de kaars aan en de kaars wordt kaarsvet doordat het smelt, dan spreekt men over vloeistof (klasse B).

Daar het lastig is om te weten wat goed is en wat minder is, hebben wij een eigen lijn met blusmiddelen die voldoen aan al het goede…daarom zit er standaard 5 jaar garantie op onze blusmiddelen!

Wilt u weten wat een goed passend blusmiddel voor u of uw onderneming kan zijn? Neem dan geheel vrijblijvend contact met ons op via de contact optie op deze site!